Jordi Boxes

Logotipo de Jordi Boxes

Pneumàtic hivernal

Pneumático de invierno Jordi Boxes

Com identificar-los?

Els pneumàtics d’hivern també són coneguts com a pneumàtics de neu, tèrmics o laminats.   Aquests pneumàtics es reconeixen pel marcatge M S (o «MS», «M/S», «M-S», «M S») i una muntanya amb tres cims amb un floc de neu a l’interior, situat al costat del pneumàtic.  

Quan utilitzar-los?

La llei no estableix períodes específics per a l’ús del pneumàtic d’hivern. No obstant això, es recomana no usar-los en temperatures altes, típiques de l’estiu.   La composició dels materials de la banda de rodament, a altes temperatures, disminueix la precisió en la conducció (efecte gelatina) i sobretot la seva durada.  

La temperatura

Els pneumàtics d’hivern estan dissenyats per funcionar a temperatures baixes, per sota dels 7°C. En qualsevol tipus de carretera, amb neu, mullada o seca, sota 7°C, es poden percebre els avantatges del pneumàtic.  

Condicions de la carretera

Gràcies a un disseny específic de la banda de rodament i a l’ús de lamel·les, els pneumàtics d’hivern augmenten l’adherència en superfícies mullades, amb neu o gelades.  

Avantatges dels pneumàtics d’hivern

Els pneumàtics d’hivern asseguren mobilitat total i seguretat en qualsevol condició climàtica. Ofereixen millors prestacions en termes d’adherència, tracció i frenada, fins i tot en les condicions més adverses, mantenint bones prestacions en carretera seca.   El disseny de la banda de rodament, la mescla i les estructures estan pensats per a l’ús en temperatures baixes sense limitacions derivades de les condicions de la carretera. Per aconseguir les millors prestacions, sempre es recomana equipar el vehicle amb quatre pneumàtics d’hivern independentment del tipus de tracció. Usar només dos pneumàtics d’hivern està permès per la llei, sempre al mateix eix, però pot crear situacions d’inestabilitat en terrenys mullats o amb neu, problemes en corbes i en frenada, produint subviratge i/o sobreviratge.